24. Desember …
Catalyzator og julaften …

Dagen startet sent, som vanlig, og for ikke å snuble i sitt eget aktivitetsnivå så ble det en ferdigfrokostlunsj fra Toro til LåveNissen, den var faktisk svært god (undertegnede tjuvsmakte en bitteliten miniteskje) men kanske litt for søtsukret for undertegnedes sensitive gane som ikke skal ha hverken sukker eller melk i kostholdet men det er jo julaften kun en gang i året … heldigvis 🙂

Solen sto lavt på himmelen, nesten helt nede i asfalten, da undertegnede forflyttet sitt edle legeme nordover i bygdelandskapet mot litt mer sentrale strøk…

Den ofte omtalte tidligere “Nabo’n” hadde invitert til julemiddag og atmosfæren tøt ut av døra da undertegnede ankom åstedet…

Hos “Nabo’n” var det julelys og julegavebord og på tv’n plasket Hurtigruten i reprise og gav stua den rette stemningen for både julefeiring og barndomsminner …

Middagen hadde “Nabo’n” kokkelert til et absolutt høydepunkt og savnet av våre tradisjonelle typiske kalkunjulemiddager ble minimert med maksimum fullklaff …

Nye typer desserter (sukkerfritt, melkefritt, glutenfritt) ble også testet med stort hell og lykke og en kan undre seg på hvorfor magen ikke sprakk i fråtsingen denne kvelden da en følte at en mer rulla enn gikk fra bordet etter endt måltid …

Veien hjem til garasjehula forbi en stille kirke i bygda …

Catalyzator skal ikke fryse denne vinteren, “Nabo’n” hadde jobbet rikelig med strikkepinnene og laget julepakke til undertegnede med sju par sokker i allverdens hærlige farger og et par knallrøde pulsvarmere og et varmt deilig pannebåd/ørevarmere 🙂

Ja… sånn var julaftenen for garasjeboeren og når kvelden senket seg over skogen var Gularsj og Zwart og Undertegnede både mette, trette og glade ( De firbeinte fikk selvfølgelig masse ekstra gode juleknaskbiter til kveldsmaten sin. )

Fredfull romjulstid ønskes dere alle fra oss tre i garasjen 🙂