05. November…
Catalyzator anser dette året for tapt…

Njæ… ikke tapt sånn negativt sett men tap økonomisk fordi planene for dette året ikke har kunnet bli gjennomført, på samme måte som fjoråret og året før der igjen også gikk tapt, og det må startes på nytt atter igjen. Rettsaken for å gjenopprette den økonomiske ballansen efter sammenbruddet og katastrofen med byggefirmaet jeg hadde kontrakt med gikk heldigvis endelig iorden og i min favør med full tilbakebetaling men på disse årene som nå har gått så har jo byggeprisene steget uten at jeg har fått bedre råd og det tvinger frem nye løsninger for hele flytteprojektet og disse nye løsningene er langt ifra å være realistiske ennå. At jeg da også sliter med stadig større problemer og utgifter her jeg bor bidrar jo heller ikke i positiv retning så det hele virker en smule håpløst men jeg er ikke kjent for å gi meg så lett…

Den som gir seg har tapt ! er et meget godt slagord men fastleger, familie og bekjente har en tendens til å mistenke en for både pillemissbruk, alkoholisme, narkomani og hypokondri dersom en ikke innser sin sykdomssituasjon og konsentrerer seg om å forbli værende i det skjiktet en er havnet mens jeg heller vil fortsette å lete i håp om å finne en vei ut av sykdomshelvetet og nyhetene fra Haukeland Universitetssykehus i forrige måned ser faktisk svært oppløftende ut så da er det bare å håpe at helsevesenet unner en med over tjue års uførhetsliv også å få lov å bli så frisk som mulig igjen når den tid kommer at resultatene derfra kan vies oss vanlige folk i grisgrendte strøk.

I anledning forskningen på Haukeland har også Forfatter Jørgen Jelstad skrevet og fått utgitt en dokumentarbok, DE BORTGJEMTE , som omhandler nettopp dette om hvordan ME ble vår tids mest omstridte sykdom og den går tildels kraftig inn i både enkeltpassienters situasjon, mangel på respekt fra helsevesenet og manglende tilbud om både utredning og behandling av sykdommen samt dokumenterer årelange forskninger fra ulike land i verden som kunne vært brukt til å forstå sykdommen ME litt bedre hvis bare det norske helsevesenet hadde vært åpne for å ta imot ny informasjon. Absolutt anbefalt å lese boken og et Julegavetips til alle fastleger !

November er den dystre måneden i året… måneden da alt blir mørkt og det regner stort sett morgen, middag, kveld og natt men November fører også til at tiden nærmer seg den glade Desember og da blir alt så mye koseligere fordi det er da snøen kommer og gjør skogen hvit, lys og fredfull 🙂 I mellomtiden får jeg sitte her å planlegge litt planker og se om nye drømmer kan finne godt spikerslag i fremtiden min en plass.

Så lenge det er liv er det håp !