29. Juni …
Catalyzator og den miljøvennlige utsikten …

Når dagene er på plussia i formkurven og det ikke nødvendigvis er for sterkt sollys uttafor er vindusglugga somoftest offer for ganske mye glaning fra innsia av glasset i garasjen, eksempelvis når frokosten inntas ved sen lunsjtid…

( Lunsjfrokostasjetten besto denne dagen av: VollKornBrot fra Bakers, Soft Spesial fra Mills, Haukeli Chevre Naturell fra Tine, Sardiner i Solsikkeolje fra KingOscar og Norsk Agurk fra en-eller-annen lokal bondetælp i Rygge )

Rett på utsia av den berømte vindusglugga hadde jeg kvelden i forveien tømt en pose baconcrisp som inneholdt uønskede allergener og det vekket både nysgjærrige blikk og sultne gnafs fra besøkende som nok lurte på hva det var som beveget seg inni veggen der men ikke nødvendigvis bevegelse nok til å holde dem borte fra et gnaskende godt gratismåltid i skogen av den grunn …

I pilletrilleboksen for småmedisinene som skal tas morgen og kveld i god tidsavstand fra måltider hadde jeg også fått besøk … også akkurat mellom Tirsdag og Torsdag, i onsdagssporet i pilletrilledossettmappa ? ojoj… betyr det noe spesiellt tro ? …

Plutselig så dukka det opp en liten lastebil også… utskremt fra det komunalt engajerte renovasjonsvesenet for å utstyre skogsboeren med nye søppladunker for mer målrettet og effektiv kildesortering. Den gamle dunken ble stående og er nå kun for restavfall, en ny kjempestor dunk for papp og kartong og en vanlig dunkstørrelse for glass og metall. TAKK det var på tide, jeg liker å spare både tid (slippe å reise landog strand rundt for å levere kildesortering) penger (sparer transportkostnader) og miljø (sparer både benzin-eksosutslipp og annet tjafs) ja idag kan jeg faktisk for en gangs skyld siat jeg er bittelitt fornøyd med den kommunale tjenesten her i Rygge. Men… det var jaggu på høy tid at ordningen ble innført !

Tilåmed vaskemaskin har fått snurra seg et par omdreininger idag og det er også litt sånn miljøvennlig… Full maskin er punkt 1 og dessuten er det mye naturprodukter i raggsokkene og håndleddsvarmerne mine og sokkene kan dessuten resirkuleres når de blir for hullete i hæl og tå og ikke er så greie å stoppes lenger da er det bare å sette seg til å rakne de opp og levere smånøster til rette person ( eksempelvis min eksepsjonellt superstrikkende tidligere “Nabo” ) for nystrikking av fargerike fotvarmere igjen. Som sjuk og svak og dårlig overallt i kroppen så er raggsokker og håndleddsvarmere et must hele året for meg så utvalget blir liksom aldri for stort heller på-en-måte 🙂

Jepp… det var dagens lille miljøvennlige dagbok fra garasjen i huttiheitaskogen, måtte det forhåpentligvis synke dypt inn i kjente og ukjente leseres sinn og utgjøre en virkningsfull og miljøvennlig forskjell langt utover denne dagboksbloggens nettsider 🙂