12. Mai …
Catalyzator og Den internasjonale ME-dagen 12.Mai !

Det finnes en gruppe mennesker her i vårt eget lille nordboerland som ikke får den hjelpen og medisinske oppfølgingen fra det offentlige som de har behov for. Mennesker med diagnosen CFS/ME ( Kronisk Utmattelses Syndrom / myalgisk encefalopati/myelitt ) Hva kan vi/du gjøre for å hjelpe disse ? Har du noen i din familie eller vennekrets som lider under denne diagnosen ?

Støtt forskningen og det medisinske som er til hjelp for ME/CFS-pasientene ved å enten hjelpe en du vet har denne diagnosen direkte eller bidra til å støtte Lillestrøm Helseklinikk som har dedikert sitt arbeid til å forske på sykdomsmekanismene og å hjelpe disse pasientene

Ja… Catalyzator er også en av disse pasientene som ikke får hverken adekvat medisinsk oppfølging eller tilrettelagt hjelp fra det offentlige, en av alle disse pasientene som har blitt utrangert og stemplet ut av den offentlige protokollen over prioriterte borgere av samfunnet. Det er ikke lett å holde livsmotet oppe når en blir behandlet slik av det hjelpeaparatet som en i utgangspunktet trodde var en støttende ryggrad. Somoftest opplever ME/CFS-pasienter også at når det offentlige ikke gir en noe medisinsk behandling og oppfølging så blir en også betvilt og utstøtt av familie og det sosiale lag og ender fort som ensom eremitt. Familie og venner glimrer med sitt fravær og en selv blir slitende med stadig mindre tro på fremtiden og livslysten kan fort svikte, en får ikke støtte til forskningsbasert medisinsk behandling og ikke engang skattefradrag for slike utgifter om en velger å satse på et håp om en friskere fremtid ved å kjøpe slike tjenester privat.

Men det finnes altså noen som tilbyr hjelp… desverre er det dyr hjelp å kjøpe seg men hva annet skal en med gods og gull når kroppen bare er en ubrukelig, smertefull og deffekt plage ? Slik leger som på Lillestrøm Helseklinikk , som tilbyr både grundige utredninger og nyeste medisinske råd fra det store internasjonale medisin og forskningslandskap gir en ihvertfall et håp… en mulighet til å bli frisk igjen og dersom en blir frisk så vil en vel heller velge å være frisk og blakk en sjuk/sengeliggende og full av ubrukte konti… Jepp 🙂 en må jo legge vekt på det som er positivt 🙂 og skulle en ha en ekstra slant å avse så støtter en gjerne en slik god sak både for sin egen del og for de som kommer etter.

Andre anbefalte skriverier å lese i anledning dagen:

SERENDIPITYCAT

MHJ

– kanske kommer fler …

🙂