04. Januar…
Catalyzator og elg i solformørkelse …

Catalyzator skryter ofte av at det ikke skjer stort i huttiheitaskogen hvor garasjen bor men akurat idag var det nytteløst å poengtere noe slikt på mårran. Det hele begynte med at Catalyzator sin Gule samboer hadde bestemt seg for at Catalyzator skulle stå opp til normalisert tid idag og mjauet myke lyder mens han klorte forsiktig på hodeputa som Catalyzator forsøkte å gjemme hodet sitt under. Catalyzator forsøkte å se hva klokka var men øynene var som vanlig både knusktørre og gjennklistra og det var bare å krabbe ut på badet for å bløyte dem åpne. Når øyeåpninga var overstått så var jo kroppen allerede i oppvåkningsmodus og veien inn til kaffevannvarmeren gikk liksom av gammel vane og mens kaffevannet kokte så heiv Catalyzator innpå de tilmålte remedier og piller som Dr.Ingrid har foreskrevet.

PC’n ble igangsatt og VG kunne fortelle om at det var solformørkelse… AHHHHH var det derfor det var så halvmørkt uttafor garasjen idag, tenkte Catalyzator, og lot garasjens overvåkningskamera knipse et statementsfoto ut av glugga mot den skytunge og grå dagen, alt har jo somoftest en enkel forklaring.

I samme øyeblikk som overvåkningskameraet ble slått av ble Catalyzator oppmerksom på at det “løp” noe over veien og desverre rakk ikke overvåkningskameraet å knipse dette “noe” før det var et godt stykke nedpå jordet…

Det skulle vise seg at dette “noe” som hadde “løpt” over veien også hadde en kompis som kom litt nølende etter og endelig kunne Catalyzator sin overvåkningsduppeditt knipse et bilde for identifisering av objektet…

Med mye zoom og treig morgentrøtt avtrekker så ble det knipset ennå litt mer…

Men før en rakk å tenke “våknoppkaffebehov” så var det løpende objektet allerede så langt nedpå jordet, sansynligvis på vei etter kompisen sin, og Catalyzator måtte gi opp å få noe blinkskudd av hendelsen.

Vel… slik kan også en morgen i garasjen i huttiheitaskogen fortone seg for en mårratrøtt og gretten kjærring som stort sett ikke ser lenger enn sin egen nese, med persienna godt netrukket og uten briller, men nå er det på tide med frokost 🙂 ha en superflott dag folkens 🙂