01. Januar…
Catalyzator og den gnistrende første dagen …

Årets første opplevelse, 1.januar, ble at solen snodde seg forsiktig over tretoppene da ho sto som høyest i sør og tegnet et fargeeldorado på trærne mot nord.

Det er ennå lenge til våren men følelsen som solen gir når den sakte men sikkert kryper opp av vinterdvalen og nærmere garasjen i skogen er alikevel et varmt og godt tegn. Årets første temperaturmåling da vi gikk inn i det nye året i nattens mørke var utrolige 4 varme men på dagen idag hadde tempen normalisert seg til vinter igjen og skrev minus 3,5 omtrent da bildet ble tatt.

Årets første gjøremål var å lese av strømmålerne.

Jeg har jo litt dobbeltopp med strømforbruk, hovedsakelig fordi jeg har behov for litt høy innetemperatur for ikke å fryse og jeg bor også litt dårlig issolert fra verden utenfor og attpåtil har jeg 70 meter varmekabel på vannledningen. Men også fordi jeg har vannforsyning fra “nabohuset” som ingen bor i og det krever litt lunk i kjelleren for å sikre at vannleveransen er trygg. Årsoversikten viste nå at jeg i min ringe bolig i det herrens året 2010 hadde forbrukt 21840 kwh mens forbruket til vannforsynigshuset var 7830 kwh.

Årets første dag ble greit overstått og nødvendige gjøremål avkrysset i må-gjøre-lista. Hva som skjer imorgen er det foreløpig ingen som vet… sove først … og drømme om alt det fine som jeg håper jeg skal lykkes med i 2011 🙂

Fortsatt GODT NYTT ÅR til alle 🙂